به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دومین پیش نشست جشنواره هنرهای آسمانی با موضوع شعر کودک امروز و جریان شناسی شعر کودک در ایران با تأکید بر شعر حوزوی و آیینی عصر امروز در سالن جلسات دبیرخانه دائمی جشنواره هنرهای آسمانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر علی ارمغان با اشاره به جریان شناسی شعر کودک و نوجوان گفت: جریان شناسی موضوعی است که در ادبیات فارسی وارد شده است و دارای سابقه نیست.
این محقق و پژوهشگر ادامه داد: جریان به معنی گرایش گروهی شاعران به شیوه و شکل خاصی از شعر است و به صورت انفرادی نمیتواند باشد.
وی با بیان اینکه جریان شناسی به سه شیوه جریان شنانی نو شناختی، سبک شناختی و مکتب شناختی تقسیم میشود گفت: در مکتبهای غربی نخستین مکتبی که به وجود آید مکتب کلاسیسیسم است یعنی مکتب سنتگرایی و برای اولین بار در فرانسه پیدا شده است.
ارمغان با اشاره به اینکه شاید ایرج میرزا را بتوان به عنوان اولین شاعر کودک ایران معرفی کرد بیان کرد: کلاسیسیسم به معنی معمول و رایج است و مدرن نیست و منظور یک هنر سنتی است که اصول و قواعد را به جد و قانونمندانه رعایت میکند.
وی تصریح کرد: اثر کلاسیسیسم آن قدر قانونمند است که قابلیت آن را دارد که در مدرسه و دانشگاه در مورد آن تحقیق شود.
وی با اشاره به اصول و قواعد کلاسیسیسم گفت: یکی از این اصلها بحث جستوجوی ادب و نزاکت است، یعنی شاعر کودک و نوجوان در شعرش دنبال این است که ادب را رعایت کند و دنبال این است که مخاطبش به ادب و فضائل دست یابد.
ارمغان با بیان اینکه بحث آموزندگی از دیگر اصول این مکتب است تصریح کرد: آموزش مسائل اخلاقی و آموزش مهارتهای زندگی در شعر شاعران کلاسیسیسم وجود دارد.
وی با اشاره به تقلید از طبیعت در شعر کلاسیسیسم گفت: این شاعران طبیعتگرا هستند و به این معنا است که طبیعت را به کمال میرسانند و آن را به نوعی ارتباط میدهند و با ویژگیها انسانی ارتباط میدهند
انتهای پیام/313/30